Skip to main content

Milyen szempontok szerint válasszuk ki az esküvő dátumát?

Gratulálunk! Ha ezt olvassa, valószínűleg nemrég jegyezte el élete szerelme. Megkezdődik egy nagyon izgalmas és romantikus utazás, az esküvő megtervezése! Ugyanakkor ez egy olyan időszak is, amikor sok fontos döntést kell meghozni. Ezen az úton, az első és legfontosabb döntés, az esküvő dátumának kiválasztása.

Sokan azt gondolják, hogy ez egy rendkívül egyszerű elhatározás, pedig nem az. Jó néhány szempontot figyelembe kell venni, hogy a teljes násznép a legmegfelelőbb időpontban tudja ünnepelni a szerelmes pár életének összekötését.

Mikor válasszuk ki az esküvő dátumát

Bár nincs szabály arra, hogy mikor válasszuk ki az esküvő dátumának időpontját, én mindig azt javaslom, hogy minél előbb, annál jobb. Ennek az az oka, hogy a polgári és egyházi szertartás időpontját sokan mások jó előre lefoglalják. Tehát, ha már ismert az álomhelyszín, akkor nem érdemes sokáig várni a pontos dátum meghatározásával. Az időpont kiválasztásánál, van, aki a távol élő rokonát kérdezi meg először, hogy mikor tud a nagy eseményre utazni, van, aki mindig is szerette volna, ha az esküvőt egy adott fotós örökíti meg, ehhez igazítja a ceremónia dátumát.

Egy biztos, minél hamarabb választjuk ki az időpontot, annál hamarabb tudjuk folytatni az esküvőszervezés további elemeit. Az esküvő dátumának kiválasztásának legegyszerűbb módja, ha a legfontosabb szempontokkal kezdi, például a szezonnal, és onnantól szűkítjük a további érveket.

Téli esküvőt szeretne? Mindig is arról álmodott, hogy tavasszal a szabadban házasodik össze, amikor a vadvirágok nyílnak? Vagy ősszel szeretné a menyegzőt, amikor a levelek színe csodálatosan változatos? Napjainkban még mindig a legnépszerűbb esküvői hónapok a június és szeptember közötti időszak, és ennek jó oka van!

Sokan azt gondolják, hogy ebben az időszakban a legkellemesebb a hőmérséklet. Amiben többnyire igazuk is van, de mi a helyzet a kánikulával? Azonban, egy fergeteges esküvő megtartására a Sárzó-Parkban nincs jó vagy rossz évszak. A helyszín, a természet mindig csodálatos arcát mutatja, amely bármely évszakban, hónapban gyönyörű hátteret nyújt egy örökké emlékezetes esküvőhöz. Minden a helyszíntől, és a környezet nyújtotta hangulattól függ.

Pajta-rendezvényház, összetéveszthetetlen és egyedi…

Azok a párok, akik szeretik a telet, dönthetnek úgy, hogy januárban vagy februárban tartanak esküvőt. A Sárzó-Park és ezen belül a tó partja akkor is hatalmas nyugalmat és boldogságot áraszt. Fontos azonban megjegyezni, hogy ha az esküvőt túl közel tartja a karácsonyhoz, szilveszterhez, vagy egy nagy családi ünnephez, előfordulhat, hogy kevesebb vendég tud majd részt venni az esküvőn.

Ha tavasszal, márciusban vagy áprilisban szeretné kimondani a boldogító igent, kutasson egy kicsit, hogy melyik tavaszi hónapban van a legbarátságosabb időjárás. Mert ahogy a mondás is szól: Az áprilisi zápor májusi virágot hoz. A sárzói Pajta-rendezvényházban fedett kültéri esküvő megrendezésére alkalmas helyiségekkel várjuk a násznépet, hátha az esküvő napján mégis meglep minket az égi áldás. Szeptembertől október végéig pedig a csodálatosan változatos természet kápráztatja el az ifjú párt, csodálatos esküvőket tartunk ebben az időszakban.

Az év bármely napjára is esik a választása, én, mint esküvőszervező és a Sárzó-Park, mint rendezvénypajta, egy tökéletes csapatot alkotunk.

Ön velünk mindenre fel lesz készülve, legyen szó nyári melegről, őszi vagy tavaszi esőről.