Skip to main content

A fantasztikus esküvői vacsora

A fantasztikus esküvői vacsora

Az esküvői vacsora napjainkban sokkal több, mint egy jól megszervezett öt fogásos menü elfogyasztása, amelyet egy táncos ünnepség követ. Az ünnepi menüsor összeállításában mindig segítségemre van rendezvényhelyszínünk séfje, aki az ifjú pár és a násznép ízlés világát figyelembe véve összeállítja a kulináris élményt magában rejtő fogásokat. Mindezt természetesen kiegészítjük, a menühöz tökéletesen passzoló borokkal, italokkal. Ez a harmónia kápráztatja majd el a meghívott családtagokat, barátokat.

Ennek megfelelően a lakodalom egyedi tervezési szempontokkal rendelkezik. Az esküvői vacsora megtervezése nem lehet stresszes. Annak érdekében, hogy mindenki stresszmentes tudjon maradni e különleges esemény megtervezése közben, olvassa el tippjeinket.

Az esküvői vacsora megtervezése

Egy családi vacsora önmagában is egy esemény, és megérdemli a kiemelt figyelmet, de ha ez a vacsora az esküvő része, akkor ott különösen fontos a részletekre való odafigyelés. Az esküvői fogadás, a lakodalom elengedhetetlen része, egy olyan bensőséges élményt nyújt a vendégeknek, ahol a stílus, a dekoráció és az ünneplés valóban az ifjú párról szól, mint házigazdáról.

Legyen vadregényes, vagy kifinomult, elegáns vagy bohókás, a Sárzón olyan díszletet teremtünk, amely igazán megadja az esküvő romantikus hangulatát, de nem akarja beárnyékolni azt. Az asztal díszítése, a virágok, a dekoráció és a világítás egyaránt segíthet ennek elérésében.

Ahogyan a menyasszonyi ruha kiválasztásával sem szeretünk az utolsó pillanatig várni, úgy az esküvői menü megtervezését sem szabad a véletlenre bízni. A vacsora menü összeállítására valójában nincsenek szabályok. Akár „fine dining” jellegű menüt választunk, akár merészen bisztró jellegű tálakban gondolkodunk, egy a fontos, hogy a menü összhangban legyen az esküvő jellegével.

Szánjunk időt a próbavacsora elfogyasztására

Javasoljuk, hogy a próbavacsorára legyen hivatalos a fotós is. Amennyiben eljön fotósunk erre a különleges vacsorára, akkor megbeszélhetjük az esküvőn készülő képek beállításait. Az, aki nem szereti, ha fotózzák, az is jól érzi majd magát a kamera előtt. Ezzel lehetővé tesszük mindenki számára, hogy a megörökített bensőséges pillanat egy életre örök emlék maradjon.

A próbavacsora arra is ad lehetőséget, hogy a zenésszel, a DJ-vel vagy a zenekarral pontosításra kerüljön a zenei lista összeállítása. Sok pár számára a szertartás próba vacsorája teljes értékű eseménnyé nővi ki magát, amelyek gyakran megadják a fő esemény alaphangulatát.

Az esküvő a nagy szónoklatok napja is!

Nagy rajongói vagyunk annak, hogy a násznép tagjai köszöntő beszéddel kedveskednek az ifjú párnak. Ez többnyire szórakoztató, néha megható pillanatokat eredményez. Azt kérjük az erre vállalkozó bátor barátoktól, rokonoktól, hogy a beszédek többségét az esküvő napját megelőző este próbálják el. Mivel az esküvői vacsorának és az utána következő táncos ünneplésének is van egy forgatókönyve, mindig megkérjük a beszédre vállalkozó násznép tagokat, hogy azt előtte velünk a rendezvény lebonyolításával megbízott személyekkel közöljék. Egyrészt az esküvő tele van sok olyan pillanattal, beleértve a táncokat és a tortavágást, hogy az köszöntő beszéddel kiegészítve már megtöri a lakodalom ritmusát.

Az esküvői vacsora első fogásának tálalása előtti percek remek alkalmat teremtenek családtagoknak és a barátoknak arra, hogy tartalmas, érzelmes gondolataikat megosszák az ifjú párral és a násznéppel. Mi mindenkit arra bátorítunk, hogy legyen viszonylag rövid és kedves. A vőlegény szüleinek üdvözlő pohárköszöntőjét ajánljuk elsőre; ezt kövesse egy fiatal pár vidám beszéde, majd a vőlegény mondjon érzelmekkel teljes beszédet, ha lehet, a desszert elfogyasztása előtt.